måndag, juni 08, 2009

Ännu surare sa räven.
Åt helvete i fotbollen och i tennisen, sedan orkade eder deppare inte åka på Frk C:s kalas. Ja, vore det inte för att Rivierans innevånare var i toppform så vore denna helg något att förtränga till max. En jävla start på sommaren i alla fall...

Måste komma igång igen med kåken. Men jag är som bekant en medgångsjobbare och när svarta koman får grepp om en så är det jävligt svårt att ens resa sig ur soffan. Har tyvärr flera projekt som bara gör en till en Karlssons klistersymbol mellan hötappar.

Sedan så är det detta med maten: Jag snabbräknade ut att jag bara äter "riktig" mat 4-5 gånger på en månad. Hamburgare och åter hamburgare. Pizzor och kebabtallrikar. Det är inte konstigt att man känner sig som skit när man i det långa loppet slår fjanten i Super Size Me med lätthet. Men jag orkar inte laga mat själv. Dels så smakar allt jag gör satan, sedan blir det samma och samma rätter hela tiden. I dag chockade jag kroppen och köpte en grillad kyckling till lunch, men två timmar senare är jag lika hungrig igen...

Skulle vilja göra något annat, något annorlunda, men även fantasin är på dekis. Vi hörs.

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

RYSSRÖRA:
300 g nötfärs
200 200 g vitkål
1 1 gul lök
2 2 msk neutral olja
1/2 1/2 tsk salt
1 1 krm malen svartpeppar
2 2 msk kinesisk soja
1 1/2 1 1/2 hackade rödbetor
2 2 msk rödbetsspad
1 1 dl hackad ättiksgurka
1 1 dl kallt kokt ris
8 8 pitabröd
crème fraiche eller smetana

Gör så här
1. Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet. Fräs färsen och mosa den så att det blir en grynig massa.

2. Hacka vitkålen och låt den fräsa med.

3. Hacka rödbetor och gurka. Rör ner i köttfärsröran tillsammans med riset. Krydda med salt, peppar och soja. Rör ner rödbetsspadet. Låt allt bli genomvarmt.

4. Servera röran med pitabröd och crème fraiche eller smetana.

08 juni, 2009 16:23  
Anonymous Anonym sa...

JAMBALYA:
1 st hackad gul lök
2 2 st hackade tomater
1 1 st liten hackad stjälkselleri
0.5 0.5 st hackad grön paprika
0.5 0.5 st hackad röd paprika
2 2 st skivade chorizokorvar
2 2 portioner kokt ris
400-500 400-500 g krossade tomater
1 1 burk kräftstjärtar
Smaksättning
salt, socker, tabasco och timjan

Gör så här
1. Fräs lök, tomater, stjälkselleri, paprika och chorizo i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt riset och rör om. Smaka av med salt, socker, tabasco och timjan. Lägg till sist i kräftstjärtarna och rör om.

08 juni, 2009 16:26  
Anonymous Uffe Ess sa...

Det är att ha höga tankar om vad jag klarar av, men hjärtligt tack ändå. Ska fan prova "ryssröran" då man ser ju ut som en fet ryss och allt är ju en enda röra så...

08 juni, 2009 17:08  
Anonymous Anonym sa...

Mä, du e ju duktig o laga mat ju :)

09 juni, 2009 07:39  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida