måndag, oktober 30, 2006

Då sitter man här då, efter ett dygn med kramp i lungmuskeln. Kul som f-n när man inte kan röra sig eller knappt andas utan att knivsticket kör till. Krampen sprider sig från ett av nackmuskelfästena som ligger "granne" där under skulderbladet.

När jag skulle duscha var det nära en klassisk variant av "tvålen i duschen". Stel som en staty, lyckades jag tappa tvålen på foten, där en nerv prickades såklart. När jag då ryckte till högg lungan till, och hade inte knäet stoppats av blandaren, hade saltomortalen varit ett faktum. Konstigt att blandaren inte lossnade från väggen...

Läste att det varnas för att dubbade vinterdäck drar upp hälsofarliga ämnen ur vägbanan. Tänk hur förbannat dumma en del experter är, eller snarare, hur dumt vissa experters resultat framförs.

För hur många dör av de ämnen som är vinterdäcksrelaterade i jämförelse med hur många som skulle räddas i trafiken om alla körde dubbat? Att sedan dubbdäck även ruggar upp vägbanan så att odubbade däck klarar sig bättre, kanske även det borde tas i beaktande.

Men som vanligt tillhör miljönissarna i det här landet till de mer inskränkta och korkade. Vi svenskar skall föregå med gott exempel och därmed utklassa oss själva. Med orimlig bensinskatt avfolkas Norrland samtidigt som blyad bensin fortfarande används i Afrika. Att det i Asien även används tvåtaktsmotorer tycks vara helt oväsentligt i debatten.

För det är inte I-länderna, och då i synnerhet inte Sverige, som härbärgerar miljöbomberna. Men det är inte politiskt gångbart att kritisera bl.a. Kina. Nej, i stället skall norrlänningarna bara ta sitt miljöansvar ända tills de hamnar i en stockholmsförort och kan ta tunnelbanan till arbetsförmedlingen/socialen.

2 kommentarer:

Blogger Horfidë sa...

Och jag som gnäller om lite ont i örat... Allt ska sättas i perspektiv! Hoppas du blir bättre snart!

31 oktober, 2006 15:31  
Blogger Uffe Ess sa...

Nja...jag minns nog hur det var att ha öroninflammation. Det är fan ingen dans på rosor.

Men tack ändå.

01 november, 2006 16:56  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida